Lento Nairobiin oli tuskallinen. Se kesti 8 tuntia ja koko
sen ajan minuun sattui. Noin viikkoa
ennen lähtöä olin liukastunut pesuhuoneen
lattialla ja joku lihas vasemmassa pakarassa revähti. Se kuitenkin parani kohtalaisesti. Mutta
sitten rupesi toinen puoli vihoittelemaan ja vihoittelee vieläkin, 4 viikkoa myöhemmin.
Koko safarin ajan nautin kohtalaisen määrän särkylääkkeitä, joita onneksi oli
mukana riittävästi.
Siis
lento oli surkea. Nairobista ei nähty enää pimeällä mitään, mutta hotelli
Nairobi Serena Hotel oli suurenmoinen, siellä olisi viihtynyt pidempäänkin kun
yhden yönseudun.
Synttäriskumpat Afrikassa keskiyöllä.
Aamiaisella löytyi vohvelinpaistajaa ja letunpaistajaa, erilaisia mehuja ja aivan uusia hedelmiä, tietenkin kaikkien perinteisten aamiaisjuttujen lisäksi.
Synttäriaamiainen 1.12.2013 |
ja kaikki ne mehut!! |
Hotellin puutrhaa - keskellä Nairobia |
Nairobin siluettia. Keskellä kuvaa on Big Ben pienoiskoossa, valitettavasti se on jäänyt uudempien rakennusten jalkoihin. |
Päivä oli pilvinen ja vähän väliä sateli. Lähdettiin pienelle kaupunkikiertoajelulle ja sen jälkeen Karen Blixenin kotimuseoon. Mielenkiintoinen paikka, varsinkin kun oltiin juuri katsottu taas kerran elokuva Out of Africa, jonka tapahtumapaikat nyt nähtiin ihan livenä. Elokuva noudattaa aika tarkasti oikeita tapahtumia. Hän oli myös myynyt kaiken irtaimistonsa huutokaupalla kuten elokuvassakin, mutta osa siitä on ostettu ja saatu takaisin.
Out of Africa -talo, ihan lähellä Nairobin keskustaa vaikka silloin oli erämaata jonne paronitar matkusti yksityisjunallaan. |
Museolta ajettiin lounaalle Carnivore - ravintolaan, joka syrjäisestä
sijainnistaan huolimatta on kuuluisa muuallakin kun Nairobissa. Syykin selvisi.
Heti kun tulee ravintolaan sisään on vastassa pyöreä grillausalue, jossa pörrää
kymmeniä hiiligrillejä vartailla ja ilman vartaita ja lähes yhtä monta kokkia.
Systeemi toimii niin, että grillilihaa kannetaan pöytään koko ajan, monenlaista
kanaa, monenlaista makkaraa, maksaa, munuaisia, kokonaista porsaankinkkua,
kokonaista lampaanlapaa, kokonainen strutsinfilee, kokonainen kalkkuna,
kokonainen naudanpaisti vartaassa josta
pystyi vielä valitsemaan halusiko raw, medium vai rare-kohdasta itselleen
palasen, …. niin ja sitten vielä grillattua häränkivestä ja krokotiilia.
Saatoin unohtaa mainita vielä jotain. Krokotiili ei ollut hyvää, se oli kamalan
sitkeää.
Tervetuliaisjuoma Dawa johon törmäsimme useasti matkan aikana. Hyvin terveellinen,tulen käyttämään sitä paljon |
Kun oltiin pyöritty ravintolasta ulos, alkoi matka kohti
Amboselin kansallispuistoa. Oltiin aika lähellä Nairobin keskustaa mutta välttääkseen
keskustan ruuhkat kuskit lähtivät ajamaan kiertotietä joka osoittautui varsin
kuoppaiseksi, pomppuiseksi, vetiseksi ja jossa tietöiden takia oli runsaasti
kiertoteiden kiertoteitä. Kun vihdoin päästiin varsinaiselle Nairobin ja
Mombasan väliselle tielle alkoi hurja rekkarumba. Tie on yksikaistainen ja
ainoa tie joka vie Mombasan satamasta Nairobiin ja vielä pitemmälle Ugandaan . Rekat on jokseenkin vanhoja ja huonokuntoisia
ja raskaassa lastissa ja ajavat hitaasti jolloin syntyy huimaavia
ohitustilanteita. Ohitettiin oikealta ja vasemmalta (täällä on vasemmanpuoleinen
liikenne), mistä vaan ikinä pääsi, ja ohiteltiin vaikka vastaantulijoita oli
ihan lähellä. Välillä ajettiin pientareella kunnes sekin oli tukossa ja
tungettiin taas takaisin ajoradalle. Tultiin kolaripaikalle missä tuntui että
tästä ei ainakaan tänä päivänä pääse mihinkään, mutta jostain kumman rakosesta
kuskimme tunki ison maasturinsa läpi ja matka jatkui. Kaiken tämän kaaoksen
keskellä kulkee lehmipaimenet lehmineen ja lammaspaimenet lampaineen ja
vuohineen. Niin ja hedelmien, vihannesten, ritsojen (apinoiden karkottamiseen)
ym myyjät.
Ihmeen lailla päästiin ehjin nahoin tämän kaaoksen läpi ja
sujuvasti sitten mielenkiintoisten maisemien läpi perille. On aika
kauhistuttavaa ajatella että tämä kaaos toistuu joka päivä. Ja tänään oli vielä
sunnuntai.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti